maandag 15 augustus 2011

Niet zomaar een deur

Nee, zeker niet, van deze deur hing de bouwvergunning van de ezelstal af.

Zelden zal één deur zo vaak zijn gefotografeerd, en als de deur niet kan blijven in deze staat, zal hij dan ook in detail moeten worden nagemaakt. Iedere foto is afgestempeld en voorzien van handtekening.

Maar van mij mag het, het is de mooiste deur die ik ken, en als het origineel niet kan blijven, misschien doordat er bouwtechnisch iets verandert en hij niet meer dicht kan......

Dan krijgt hij een prachtige plek in huis, want deze kleuren krijg je enkel en alleen door heel veel jaren geduld.











Groet Petra



vrijdag 12 augustus 2011

Schiet allemaal nou eens een beetje op.

Ik weet het, je kan de dingen niet overhaasten, maar al die voorbereidingen voor de renovatie van ons huis duren nu al zo lang.

Allereerst de jaren dat we het huurden. De vorige eigenaar zowat alle wegen had bewandeld, vervolgens zelf zo oud werd, dat hij de gebreken van het huis niet meer kon of wilde zien. Nu is het sinds twee en een half jaar ons eigendom, we zitten in de laatste offerte fase, en ik ben gewoon een beetje bang dat het dak, en niet onbelangrijk wij zelf, zo'n regenperiode als vorig jaar niet aankunnen.

Komt natuurlijk ook nog bij, ik schrijf dit blog over de geschiedenis en de renovatie van ons huis, maar dan moet er natuurlijk wel wat te schrijven en te fotograferen zijn....

Ik hoop in ieder geval dat we snel kunnen starten met de renovatie van de stal, zodat we daar tijdelijk kunnen wonen.

Picasa volgers hebben deze foto's al gezien, maar voor de anderen, de foto's tot nu toe. Toen we nog in de veronderstelling waren dat je de stal gewoon op kon knappen zonder vergunning. Maar die is er nu :)






OK, nu wil ik dus de foto's plaatsen, en dit lukt niet. Ik krijg alleen maar een hoop rare tekens, en voor de rest niets. De balk aan de bovenkant bij mijn bericht is dus ook veranderd, waardoor ik niet kan centreren of een lettertype kan kiezen.

Wie o wie, kan mij helpen?

Het is gelukt, in het vak waarin je dus je bericht maakt, zie ik alleen maar tekens, maar als ik publiceer, wordt het dus een plaatje / foto :( Maar eerlijk waar, dit was eerst niet zo! Gek wordt ik ervan :)

Fijn weekend

Petra

Dank je wel Tanja, het is gelukt!